Cristian Camilo Chaparro

Christian-Camilo
Leeftijd: 12 jaar
Geboortedatum: 27 September 2001
Project Code: La Mariela 003
Nu Sponsoren!

Over Cristian:

Cristian is 12 jaar en wil graag naar de universiteit om te studeren. Wat hij precies wil studeren weet hij nog niet maar in ieder geval iets waar hij voldoende geld mee kan verdienen om voor zijn familie te zorgen. Hij woont samen met zijn moeder en zusje. Zijn moeder is werkloos en verkoopt loten om wat geld voor voeding te krijgen. Zijn vader heeft een andere vrouw maar probeert wel voor zijn kinderen te zorgen. Dit lukt echter niet altijd en hierdoor is er soms dagenlang geen eten voor Cristian en zijn zusje. Vader komt zo af en toe eens langs als hij zin en tijd heeft.

Cristian is een gezellige enthousiaste jongen die vanaf het begin bij ons in de stichting is. Hij vind het leuk om ons te helpen met van alles en nog wat. Hij is dan ook bijna altijd aanwezig.

Uw bijdrage aan Cristian gaat naar:
• Voedzame maaltijden.
• Psychologische hulp aan Cristian en zijn familie.
• Bijdrage in studiekosten (uniform, schoolboeken en dergelijke)

Project informatie – La Mariela:

La Mariela is een van de armste wijken van de stad Armenia, Quindío en is gelegen in het noorden van de stad. De wijk werd tot een paar jaar geleden tot een van de gevaarlijkste wijken van de stad benoemd. Na een grote “schoonmaak actie” van de nationale politie is het leven in de wijk al een stuk minder gevaarlijk. Maar nog steeds blijven er bendes actief in de wijk en is prostitutie en drugs gebruik nog steeds dagelijkse gang van zaken. Er heerst grote werkloosheid in de wijk. De meeste families die hier wonen zijn getroffen door de aardbeving die in 1999 de stad verwoeste.

De wijk heeft grote behoeften aan recreatieve faciliteiten voor de kinderen, werkgelegenheid en educatieve ondersteuning voor de volwassenen en kinderen.

Stichting La Oportunidad | Plan padrino – Sponsor een kind
Rabobank 1474.45.434 o.v.v. Kind sponsor + Cristian Camilo Chaparro Chavez