Hoe kunt u Stichting La Oportunidad helpen?

Voor straat- en zwerfkinderen in Colombia is er zonder uw steun geen toekomst. Ze raken aan de drugs, belanden in de criminaliteit of in de prostitutie. Als u het werk van Stichting La Oportunidad wilt ondersteunen dan kan dat op verschillende manieren als particulier of bedrijf. Met eenmalige of periodieke bijdragen, door een actie te organiseren, met een schenking bij notariële akte of in uw testament.

Als donateur

U kunt op verschillende manieren periodiek of eenmalig geld overmaken of ons machtigen met een automatische incasso.

Klik hier om donateur te worden

Door een actie te organiseren

Wellicht hebt u zelf een actie in gedachten of kunt u nog wat inspiratie gebruiken. Onderstaand een aantal voorbeelden van creatieve en inspirerende acties:

 • Bent u jarig, viert u een jubileum, een kleine op komst of gaat u trouwen? U kunt ervoor kiezen om dan in plaats van cadeautjes een donatie voor Stichting La Oportunidad te vragen.
 • Kijk of er mogelijkheden zijn bij uw werkgever bijvoorbeeld bij de opening van een nieuw bedrijfspand of een donatie in plaats van het versturen van kerstkaarten.
 • Organiseer een evenement, bijvoorbeeld een musical, dansvoorstelling, modeshow of een eigen X factor, en verkoop toegangskaartjes.
 • Start een marathon (hiphoppen, jumpen, paalzitten) en probeer hiermee een record te vestigen.
 • Doe mee aan een sportevenement/wedstrijd (wandelen, fietsen, schaatsen, zwemmen, hardlopen) en laat u sponsoren per minuut, per afgelegde kilometer of per dag. Of organiseer samen met uw sportvereniging zelf een evenement bijvoorbeeld een spinningmarathon waarbij deelnemers zich laten sponsoren.
 • Organiseer een bingo, loterij of veiling. Vraag bijvoorbeeld familie, vrienden, werkgever of andere contacten of zij nog speciale spullen hebben die ze daarvoor willen geven of maak zelf mooie kaarten of schilderijen.
 • Organiseer een markt, waar zelfgemaakte spullen worden verkocht.

Wilt u een actie organiseren, neem dan contact met ons op.

Als bedrijf

Het begrip maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk voor bedrijven in deze tijd, Stichting La Oportunidad is altijd op zoek naar bedrijvenpartners. Organisaties die zich willen inzetten voor het lot van de straat- en zwerfkinderen in Colombia.

Stichting La Oportunidad heeft hierbij de volgende uitgangspunten:

 • Bij voorkeur aangaan van meerjarige samenwerking met bedrijven
 • Optimaal benutten van de bijdrage van de bedrijvenpartners ten behoeve van onze doelgroep.
 • Elkaar daar waar mogelijk versterken door samen te werken en een win-win situatie te creëren.

Wilt u ons als bedrijf steunen of kent u iemand die hier wellicht in geïnteresseerd is? Neem dan contact met ons op.

Periodiek notarieel schenken

Met een periodieke notariële schenking steunt u Stichting La Oportunidad op een bijzondere manier. U profiteert zelf van volledige aftrekbaarheid van uw gift bij uw belastingaangifte én u helpt ons continuïteit te realiseren door de looptijd van minimaal 5 jaar.

Notarieel schenken is een vorm van geld geven waarbij uw schenking wordt vastgelegd in een notariële akte. In deze akte wordt het bedrag vastgelegd dat u jaarlijks, gedurende minimaal vijf jaren, wilt schenken. De looptijd van vijf jaren is een voorwaarde van de belastingdienst om gebruik te kunnen maken van deze aantrekkelijke manier van schenken.

Wilt u Stichting La Oportunidad steunen via een notariële akte, klik dan hier

Voordeel van notarieel schenken

Wanneer u Stichting La Oportunidad financieel wilt steunen is het interessanter om dit te doen via een notariële akte dan u ‘een gewone schenking’ te doen. Bij notarieel schenken mag u namelijk het volledige bedrag van de schenking aftrekken bij uw belastingaangifte. Ook kunt u het bedrag dat u terugkrijgt mee schenken aan Stichting La Oportunidad. U schenkt dan meer zonder dat u daarvoor meer betaald.

Wilt u berekenen hoeveel u terugkrijgt van uw schenking, dat kan! U kunt tevens zien hoe u het voordeel mee kunt schenken als u dat wilt. Klik hier voor de Schenkcalculator

Wilt u het volmachtformulier per post ontvangen, dan kunt u het via ons contactformulier aanvragen.

Wilt u meer weten over periodiek schenken, klik dan op het onderstaande logo.

Schenkservice Stichting La Oportunidad

 

 

 

Schenken via testament

In uw testament legt u vast wat er met uw bezit zal gebeuren als u er niet meer bent. U nalatenschap komt allereerst ten goede aan de mensen die u dierbaar zijn. Wellicht vind u het ook belangrijk om dingen op te nemen die u belangrijk vindt, zoals een goed doel als Stichting La Oportunidad.

Hoe het werkt? U kunt Stichting La Oportunidad een vast bedrag (een legaat) of een percentage (erfstelling) van uw nalatenschap geven. Uw notaris kan u hierbij adviseren. Omdat Stichting La Oportunidad een ANBI instelling is hoeven wij geen belasting te betalen over legaten en erfstellingen. Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Als vrijwilliger

U kunt Stichting La Oportunidad helpen als vrijwilliger. Dit kan zowel in Colombia met de kinderen zelf of in Nederland.

In Nederland zijn wij met name op zoek naar mensen die donateurs willen werven voor onze stichting, mensen die acties willen organiseren en uitvoeren om geld op te halen voor onze projecten in Colombia.

In Colombia kunt u zelf “first hand” met de kinderen werken in de verschillende programma’s die wij aanbieden aan de kinderen en hun families.

Voor het vrijwilligerswerk in Colombia hanteren wij de volgende criteria:

 • minimaal 21 jaar.
 • motivatiebrief waarom je graag bij ons in Colombia vrijwilligerswerk wilt doen.
 • minimale donatie aan de stichting van €500,-.
 • bij terugkomst in Nederland minimaal nog 6 maanden vrijwilligers werk verrichten voor onze stichting.
 • indien gewenst op een interview / kennismakingsgesprek komen.

Nog vragen? Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Door uw oude mobiele telefoon aan ons te schenken

Uw oude mobiele telefoon kan geld opbrengen voor La Oportunidad. Stuur ons uw oude mobiele telefoon(s) en daarmee steunt ons straatwerk in Armenia. Wij ontvangen per gebruikte mobiele telefoon een vergoeding en ze worden op een verantwoorde en duurzame manier hergebruikt en gerecycled.

U kunt uw oude mobiele telefoons opsturen naar Xenia Wolfert, Ravelijnstraat 11, 4515 BM IJzendijke.