knutselen-Stichting-La-Oportunidad

0 Sponsoren

€0

PayPal

Overschrijving via Bank

Rabobank: 14.74.45.434
ten name van Stichting La Oportunidad

In 2011 zijn wij gestart met ons preventie project in de wijk La Mariela in het noorden van de stad Armenia. Een wijk met veel geweld, bendes, drugs, alcohol en prostitutie. En daar tussen moeten deze kinderen opgroeien.

Stichting La Oportunidad probeert de kinderen zoveel mogelijk op te vangen om te voorkomen dat ze in handen vallen van bendes en/ of in aanraking komen met drugs en prostitutie. Dit doen wij door het aanbieden van een aantal verschillende programma’s met het uiteindelijke doel om deze kinderen weerbaar te maken voor de negatieve invloeden vanuit de wijk, zodat ze kunnen bouwen aan een gezonde toekomst voor hunzelf en hun families.

 

Taller de valores

project-circasia-la-oportunidadDeze workshops zijn de basis van ons project in de wijk “La Mariela”. In deze workshops wordt op speelse wijze les gegeven in onder andere waarden en normen, drugspreventie en seksuele voorlichting. Ook geven wij weerbaarheidstrainingen aan deze kinderen om zich te “wapenen” tegen de negatieve invloeden vanuit de wijk. Alle kinderen zijn verplicht om aan deze workshops mee te werken.

Club de tareas

Huiswerkles-Stichting-La-OportunidadOnze huiswerk club is voor alle kinderen die ingeschreven staan bij de stichting. Elke dag in de ochtend of middag kunnen de kinderen naar ons toe komen voor huiswerk begeleiding en extra lessen om het niveau van bepaalde vakken te verhogen, zodat ze gelijk komen met het niveau dat van hun verwacht wordt op school. In de vakanties verzorgen wij een alternatief programma waarin we extra lessen combineren met sport, spel, knutsel en educatieve activiteiten.

Taller de padres

Workshops speciaal ontwikkeld voor de ouders van onze kinderen. In deze workshops bespreken wij verschillende opvoedsituaties die veelvuldig voorkomen bij onze families en kijken we hoe wij de ouders kunnen helpen om deze situaties op een pedagogisch verantwoordelijke manier op te lossen, zonder direct te schelden, vloeken, slaan of de kinderen de straat op te sturen. Door ook in deze workshops aan de ouders de waarden en normen aan te leren die we met de kinderen behandelen proberen we een situatie te creëren waardoor ze samen kunnen werken aan een beter opvoedklimaat, waardoor de kans dat de kinderen op straat terecht komen aanzienlijk verminderd.

Costurero de las madres

In deze cursus leren wij de moeders een aantal vaardigheden waardoor ze later zelfstandig of in groepsverband extra inkomsten kunnen werven voor hun gezin. Vaardigheden zoals breien, naaien, weven, van afval kunst voorwerpen maken komen aan de orde. Wij helpen de moeders eenmalig met de aanschaf van materialen om de eerste producten te maken, daarna zijn zij afhankelijk van de inkomsten van hun producten en moeten ze zelf dus van het verdiende geld ook weer nieuwe materialen aanschaffen om nieuwe producten te kunnen maken. Uiteraard worden de moeders in het hele proces begeleid.

Gezinsbegeleiding

Onze Psycholoog en sociaal medewerker gaan elk gezin van onze kinderen bezoeken en evalueren wat de problemen binnen het gezin zijn en hoe wij er eventueel aan bij kunnen dragen om deze problemen op te lossen. Door deze individuele begeleiding is het mogelijk om per gezin te bekijken wat de beste oplossingen zijn én kan hier een individueel proces voor gestart worden waarin het gezin door elke fase heen begeleid wordt vanuit door ons team.

Noche de cine

Een keer per maand organiseren wij samen met de wijkpolitie een bioscoop avond. Iedereen kan naar de stichting toe komen om gratis film te kijken op een geweldig groot scherm. Uiteraard ontbreken de popcorn en frisdrank niet op zo een gezellige avond.

Torneo de futbol

In samenwerking met de wijkpolitie organiseren wij een wekelijks voetbal toernooi waar alle kinderen in de wijk tussen de 6 en 14 jaar aan mij kunnen doen. Er worden 2 wedstrijden per week georganiseerd en er is altijd veel bekijks en aandacht voor de wedstrijden.